Frytki z batatów i pietruszki

Czas przygotowania: 20 minut

Czas pieczenia frytek: 25 minut

Liczba porcji: około 650 gramów frytek

 

Kaloryczność: 150kcal w 100 g frytek

Dieta: bezglutenowa, wegańska, wegetariańska

 

Składniki:

2 średnie bataty

4 pietruszki

6 łyżek oleju do smażenia

przyprawy:

czosnek suszony, słodka papryka, sól, pieprz, szczypta chili

 

Bataty i pietruszkę obierz i pokrój w paski o kształcie frytek.

Wrzuć do miski, polej oliwą i dodaj wszystkie przyprawy.

Wymieszaj całość dokładnie, najlepiej ręką.

Blachę piekarnika wyłóż papierem do pieczenia i wysyp na nią frytki.

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.

 

Smacznego!

Madam Catering Warszawa